Pengikut Abang Bebel

Sunday, 22 February 2009

Subhanallah...Alhamdulillah...



Tepat jam 10.15 minit pagi aku mengiringi isteri memasuki bilik pemeriksaan setelah namanya dipanggil pembantu doctor. Setelah bersoal jawab untuk beberapa ketika dengan doctor yang agak peramah walau berhijab serba hitam ala ala mak arab, aku dipanggil oleh si doctor. Saspen jugak sebab takut doctor marah aku buntingkan anak orang. Tapi aku gagahkan jua sebab aku tahu aku tak bersalah, dia kan isteriku yang sah?hehe

Jangkaan aku silap belaka.

Si doktor sedang memulakan scan keatas tubuh isteriku untuk menayangkan kepada kami buat kali pertama bakal cahayamata kami. Sebaik dihidupkan switch, tergambar lah jasad yang bergerak gerak di dalam rahim seorang ibu, isteriku lah. Tapi aku sedikit keliru sebab imej yang seakan akan terpisah antara satu sama lain. Semacam jasad tersebut terpisah antara satu sama lain. Tiba tiba si doktor menjerit sekuat hatinya "EH, ADA DUA ORANG LAAAA!!!". Aku cuma mampu tergamam. Tergamam dengan kegirangan yang ditunjukkan si doktor. Tergamam dengan keajaiban yang terpampang didepan mata. Ya, dua jasad hidup sedang berlegar legar di dalam rahim isteriku. Aku bakal menjadi ayah kepada sepasang kembar. Alhamdulillah...

Itu satu satunya yang tersembur dari mulutku sambil tersengih sengih memandang wajah isteri yang turut tersengih manja. Terasa suatu miracle berlaku dalam rumahtangga yang baru kami bina. Sememangnya kami merancang mahukan anak cepat dan mahukan dua orang dalam jarak yang sama. Alhamdulillah, doa kami cepat dimakbulkan. Bukan saja jarak yang dekat malah hampir serentak.

Selesai beramah mesra dengan doktor yang sangat peramah dan terlalu eksaited dengan apa yang baru dilihatnya, kami beredar. Ketika berada di kaunter pembayaran, gadis penjaga kaunter turut keriangan sambil bertanyakan samada kami ada keturunan yang pernah beranak kembar. Bila aku jawab tiada, "Habis tu, macamana abang buat?",tanya beliau sambil ketawa gatal. Mujur isteriku ada disebelah, kalau tidak entah apa yang kujawab.hehehe


18 comments:

Tny said...

Phieewww!!!! Ohh yeaaahh!!!! Alhamdullillah.. tahniah bro!!!

Haa.. jangan plak pasni nak bebel je.. cepat2 siapkan diri.. nk dpt baby Upin&Ipin =D

Yeaaay!!!

Dakjaat™ said...

jap2... tak pernah2 aku dengar istilah pembantu doktor....

eiuu .. upin?? ipin?? ..

apsal tak nak anak tu bersifatkan nabi? nak animasi?? derrr....

CAHAYA said...

Wahhh. Bestnye. Anak kembar. :) Tahniah Encik Bebel, mesti kuat membebel dua orang itu. :)

Cik Zura said...

weh..tahniah ler.. kembar??? what a miracle.. huhuhuhu..best nyer... weh..jangan makan isteri nko tuh....

Cik Zura said...

weh..bukan jangan makan.. aku nak cakap JAGA makan!!!!

mamaelly said...

satu2nya hadiah perkahwinan kami yang amat bermakna..abg bebel dari balik spital sampai la la nie..dok cakap..betul ke..betul ke..cam tak caye je..hehehe..tp memang..kami sampai sekarang masih tergamam..syukur Alhamdulillah..doakan kami ye..

Suka Bebel said...

Tny,
tenkiu tenkiu.hehe


Dakjaat,
sukati aku lah nak guna istilah apa apa pun.hehe



Cahaya,
jangan la doakan kuat bebel, doakan mereka kuat membaca ke.hehe



Cik Zura,
takpe, aku paham maksud ko tu. double meaning.hehe



mamaellyku sayang,
betul betul betullll....!hehe

cikanoy™ said...

bebel, gud job
hehehe

aku nk gak kawen, xde sape nk minang neh.. huhu

Izzah Abd Malik said...

alhamdulillah, it's really a great news!!gile ah best dapat twins:)

congrates!

sultan said...

tahniah la brader... macam ne nak buat. haha...

Dayu said...

wowwww!!!!
bestnya
aku sgt teringin anak kembar
senang skali pregnant je

bestnya
aku gembira
tahniah!!!

cikanoy™ said...

oit sultan, ko neh jgn gatai! hehe

cmane nk wat cube ko g gugel..
mne tau mcm2 kua.. kekeke

Suka Bebel said...

cikanoy,
terima kasih lah eh?teruskan mendoakan kesejahteraan kami. ko pun gatai gak macam sultan.hehe



izzah,
tenkiu tenkiu...



sultan,
nanti aku buat post mortem balik.haha



Dayu,
rezeki Tuhan nak bagi.hehe

susudalambotol said...

petua nya apa?
aku nak tau skrg.
ASAP :P

Suka Bebel said...

memandangkan blog ini turut diakses oleh mereka yang belum berkahwin, petuanya agak sukar didedahkan disini.hehe...

pendek katanya, rezeki Allah. Terpulang pada DIA kan?tapi kami memang sangat sangat bersyukur.

cikanoy™ said...

hahha
aku suh dia g gugel tu supaya blog ko x dicemari step2 nk bikin twins! hahahha

nnt aku kawen kang ko kasik direction dia.. wahahaha
kongsi ilmu xpe kekekek

mampos laki aku yg pengsan dlu kakakaka

mamaelly said...

hep cik anoy....

cerita dewasa said...

Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot