Pengikut Abang Bebel

Tuesday, 22 November 2011

Tahniah Harimau Muda!


Hambik ko! Menangis kena terkam ngan Harimau Malaya.hahahaa...



Jutaan tahniah buat skuad muda Harimau Malaya a.k.a. Harimau Muda sebab berjaya mengalahkan indonesia buat kali kedua dalam masa seminggu sekaligus mengekalkan pingat emas pada sukan sea kali ini. Dan paling best, Harimau Muda sekali lagi berjaya menyatukan seluruh masyarakatMalaysia yang bersatu padu memberi sokongan yang tak pernah berkurangan walau kita sedar bakal bertemu pasukan kuat. Walau apa pun pujian layak diterima oleh skuad ini kerana bagiku ini skuad terbaik yang kita pernah ada walaupun masih boleh diperbaiki lagi terutamanya untuk mencari seorang penyerang yang benar-bernar berbisa seperti Safee Salie. Itu satu satunya yang kurang tapi dari segi semangat dan mentaliti serta penguasaan bola sepanjang perlawanan memang Harimau Mudah harus dipuji. Sebelum perlawanan dan bila indonesia dapat gol awal memang aku kurang yakin Harimau Muda boleh mematahkan sayap garuda ni, tetapi melihat cara mereka bermain dengan serangan bertubi tubi tanpa putus asa dan cara mereka mengawal perlawanan hingga tampak indonesia hanya sebuah pasukan biasa, tak ada yang istimewa pun. Player import indon memang nampak ligat tapi semangat berpasukan Harimau Muda tampak sangat sangat menyerlah malam tadi. Tahniah Harimau Muda!

Nyaris-nyaris lagi nak score tapi apakan daya...


Time to huge celebration Harimau Muda!!

Tak dapat terima ke?hehe...takde la power sangat team indon ni :)

Monday, 21 November 2011

Putry Elly Marrisya Bertudung (^_^)





Alah alah alahhhhhhh....sweet sangat sangat lah anak papa ni. Sejuk perut mama mengandungkan anak papa sorang ni dulu. Mudahan membesar jadi anak yang solehah ye sayang?hehe...






Wednesday, 2 November 2011

Mari Menukar Yahoomail ke Versi yang Classic

Sememangnya aku sangat tak suka apabila menatang IT ni terlampau canggih sehingga menyusahkan pengguna yang tak berapa canggih macam aku ni. Yahoomail tu la, punya la simple mimple dah jadi lembap sebab dah diupgrade dengan versi yang terkini tu, yang keberapa aku malas nak ambik port tapi bagi aku ianya sangat menyusahkan.

Dah tu, bila nak tukar balik ke version lama a.k.a yahoo classic punya la sengal sebab tak disediakan apa-apa button atau short cut untuk di click untuk tukar ke versi classic. Jenuh lah aku gugel dan berbagai cara yang diceritakan pun turut menyusahkan lah nan ado.

Hingga lah aku berjaya menggugel sumber yang paling jujur lagi sahih dan tidak menyesatkan seperti yang disalin dan dilekatkan dibawah. Buat sesiapa yang memerlukannya sila ambil, buat yang suka versi canggih manggih, sila teruskan kesukaan anda dan minta jasa baik untuk tidak mengetawakan atau menggelakkan saya.hehee...

To go back to YAHOO! MAIL CLASSIC…

Turn off Javascript – you’ll then be asked if you want to return to Mail Classic, click “yes”.

If you don’t know how to turn off Javascript…


For IE: Open TOOLS > INTERNET OPTIONS >> SECURITY. In security click “CUSTOM LEVEL” -> disable active scripting in the scripting section.

IMPORTANT:Remember to turn JAVASCRIPTING back ON when you are back in Mail Classic because without it some mail functions won’t work.


For FIREFOX: Open TOOLS -> OPTIONS -> CONTENT, click on “DISABLE JAVASCRIPT”. Now hit F5 to refresh the page while you are in Yahoo! email in order to switch back… In the options, click (PERMANENT) to switch back to YAHOO! Classic. DO NOT click the “ONE TIME ONLY” option.

IMPORTANT: Turn JAVASCRIPT back ON once you have your “CLASSIC” account back.