Pengikut Abang Bebel

Wednesday, 26 January 2011

Sweet & Adorable Little Sunshine

gambar pertama, masih 'fresh dari ladang'


jeling jeling manja...

first time dibotakkan

first month punya nangis

first time pegi beraya

first class punya semyum!


first time masuk hospital ni...huhu


first time 'drive' kereta sendiri...


Tuesday, 11 January 2011

Flight Air Asia Terbabas: Macamana Kita Nak Balik Kampung Ni Papa?

Wah wah wah... Teruknya musim hujan kat Sarawak, sehingga nyaris lagi meragut nyawa penumpang flight Air Asia AK5218 yang terpaksa mendarat cemas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching jam 10.20 malam tadi. Huh, sebut je dah ngeri, apa pulak perasaan orang yang berada dalam pesawat tu kan? Mujur lah sekadar terbabas je sikit sebab landasan yang terlalu licin.

Beginilah keadaan pesawat yang terbabas tu. Dari berita yang papa saye baca, ada 4 orang je yang cedera ringan. Alhamdulillah... Baru berapa hari lepas pesawat terhempas di Iran kalau tak silap yang mengorbankan banyak nyawa. Mudah mudahan tak akan berlaku lagi lah kejadian macamni di masa akan datang.















Saturday, 1 January 2011

Belasungkawa Faizal Yusof@ Dani Adamaya

Saye bagi pihak papa nak ucapkan salam takziah buat seluruh ahli keluarga arwah Faizal Yusof yang sangat saye gemari lakonan nakal arwah dalam drama Adamaya dulu. Walaupun saye duk dalam perut lagi waktu tu tapi saye sentiasa tunggu citer tu sebab mama tak akan miss tengok citer dia. Mama ngan papa terkedu jugak bila terbaca status Lisa Surihani yang sangat papa minati, dia yang update bagitau pasal pemergian arwah.

Mari lah kita sama sama sedekahkan Al-Fatihah dan ayat-ayat suci Al-Quran buat arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Amin